Linzensalade met een frisse balsamicodressing

Een heel gelukkig nieuwjaar! Januari is van start en dat brengt ons leuke samenwerkingen. Wij mogen de heerlijke gerechten van BuufenBuuf met jullie gaan delen. 

Om het jaar lekker fris te starten hebben wij een linzensalade klaar staan.

besteklunch/diner • 2 personen  •   15 minuten •  healthy/ook vegetarisch

Wat hebben we nodig om deze linzensalade met frisse balsamicodressing te maken?

-200 gr linzen
-paar handjes veldsla
-paar blokjes fetakaas
-150 gr kant en klare kipreepjes
-paar handjes cherry tomaten, gehalveerd
-kwart komkommer, in blokjes
-1 paprika, in blokjes
-handje pijnboompitjes, geroosterd
-optioneel: handje cashewnoten
-optioneel: basilicum
- optioneel: olijfjes

dressing:
-3 el olijfolie
-2 el balsamicoazijn
-versgemalen peper en zout

De salade mooi opdienen? Bekijk dan in ons assortiment de serveerschalen, er zit vast iets voor u bij. Ook tussen de saladeschalen kunt u mooie exemplaren vinden om de salade mee op te dienen.

Met deze linzensalade met kipreepjes, feta en een frisse balsamicodressing kun je alle kanten mee op. Lekker voor het diner maar ook als lunch. De salade is ook gemakkelijk te maken, dus staat snel op tafel. De salade is ook vegatarisch mogelijk. Linzen zijn peulvruchten en erg gezond. Ze zijn rijk aan vezels en daardoor ook goed voor de darmen, dus een goede spijsvertering.

Zo maken we deze linzensalade met een frisse balsamicodressing:

  1. Spoel eerst de linzen af met koud water in een vergiet, totdat het water helder is. Als je dit niet doet komt er een aardige schuimlaag op het water en met het afspoelen voorkom je dit.
  2. Kook vervolgens de linzen volgens de verpakking. Meestal is dit zon 15-18 minuten, dus in de tussentijd kun je mooi de andere ingrediënten klaarmaken.  Je kunt natuurlijk ook voorgekookte linzen kopen als je weinig tijd hebt. Deze moet je ook wel even afspoelen.
  3. Als de linzen op staan kun je de andere ingrediënten gaan klaarmaken die in de salade komen. Doe je ook basilicum in de salade? Scheur de blaadjes dan wat kleiner.
  4. De dressing kun je ook alvast even maken. Alles in een schaaltje doen en even roeren en klaar.
  5. Het is lekker om de salade lauwwarm te eten, dus als de linzen klaar zijn kun je ze meteen in de kom doen. Doe vervolgens alle andere ingrediënten er ook in en klaar je is linzensalade! Vergeet niet de dressing er nog overheen te doen, want die is lekker fris erbij.

Eet smakelijk en geniet van je linzensalade met een frisse balsamicodressing!

 

Met dank aan BuufenBuuf