Maak zelf lekkere brioches

Bij een heerlijk broodje hoort natuurlijk een gezellige tafel om heerlijk te tafel. Dit brioche broodje is een zacht zoet broodje dat eigenlijk uit Frankrijk komt. U kunt een groot brood maken, maar wij maken mini's. Leuk voor een gezellig High Tea of lekker met de Paasbrunch.

Tips voor een mooi gedekte tafel

Villeroy & Boch werkt veel met kleur, perfect voor een gezellige middag met familie of vriendinnen. Dek de tafel met het servies uit de Colourful Life lijn. Een lijn die beschikbaar is in diverse kleuren zoals geel, groen, roze en blauw. De eerste glimlach heeft u al te pakken met een pracht gedekte tafel.

Maak uw tafel af met een paar leuke sfeerlichtjes zoals de lichtjes uit de Coloured DeLight lijn. Ook verkrijgbaar in diverse kleuren. Deze lichtje zijn niet alleen leuk op een gedekte tafel, maar ook sfeervol op uw salontafel, 's avonds met een heerlijk kopje koffie of thee. Van kleur worden mensen vrolijk.

Maak de tafel verder nog af met een prachtig bestekset, servetten en mooie glazen. Dan kunnen we nu gaan beginnen aan de mini brioche.

Voor 12 stuks hebben wij het volgende nodig;

• 140 ml melk 
• 75 ml water 
• 60 g boter
• 1/2 blokje gist 
• 2 eieren
• 1 eigeel voor glazuur 
• 50 g suiker
• 1 snufje zout
• 500 g bloem 

Zo maken we de mini brioches

1. Verwarm de melk, het water en de boter een beetje in een pan. Verbrokkel de gist en los deze erin op.
2. Kluts de suiker, het zout en de eieren en voeg dit toe aan de gistmelk.
3. Doe de bloem in de mengkom, voeg de gistmelk toe en gebruik de deeghaak om hiervan gedurende ongeveer 3 minuten een glad deeg te maken. Laat dit op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen totdat het volume is verdubbeld.
4. Verdeel het deeg in 14 porties en maak er bollen van. Maak van twee bollen elk 6 kleine bolletjes en zet deze op de 12 overige deegbolletjes.
5. Zet de deegbolletjes in een ingevette muffinvorm, dek deze af en laat het ca. 20 minuten rijzen.
6. Verwarm de bakoven voor (heteluchtoven 150 graden / boven- en onderwarmte 175 graden). Zet een vuurvaste schaal met water in de oven – zo worden de brioches heel zacht.
7. Kluts het eigeel in een beetje melk, bestrijk de deegbolletjes ermee en bak dit ca. 12 minuten totdat de brioches goudbruin zijn.

Eet smakelijk!