Dè trendkleuren van 2016 voor warmte en rust

Voor 2016 heeft Pantone 2 trendkleuren gekozen. 

De experts van Pantone Colour Institute hebben dit jaar niet gekozen voor één kleur maar twee kleuren. Rose Quarts en Serenity. Rozenkwarts is een licht roze zachte kleur die een gevoel van kalmte uitstraalt en warmte. De Serenity kleur is luchtig koel blauw en een mooie aanvulling en zorgt voor innerlijke rust.

 

Deze twee kleuren gaan we dit jaar terug zien in de mode, media, verpakkingen, make-up, wonen en huishoudelijke accessoires en apparaten. Pantone verzint de kleuren niet zomaar. De kleuren zagen we al veel terug komen op de catwalk bij onder andere Miu Miu, Victoria Beckham en Chanel. De kleuren zijn een reflectie van de state of mind van onze samenleving.  TIP: Gecombineerd met andere pastelkleuren staan ze het allermooist!


Tijd voor een frisse wind door uw huis of keuken?
Werkt u hard? Dan speelt ook stress thuis een rol. Met deze twee zachte kleuren voelt u de kalmte in huis en kunt u ook echt ontspannen. Met de kleuren Rose Quarts en Serenity, kunt u alle kanten op. De kleuren zijn erg aangenaam voor uw interieur en komen sterk naar voren wanneer u de kleuren wit of grijs als basis gebruikt. De kleuren samen passen perfect bij het Scandinavische interieur wat we nu erg veel zien.


Heeft  u geen zin om uw huis om te toveren? U kunt met een aantal kleine aanpassingen al heel veel moois creëren. De kleuren in huis halen door accessoires toe te voegen. Denk aan mooie vazen of waxinelichtjeshouders. Maar ook een mooi servies in zachte kleuren. Leuk te combineren met wit serviesgoed om het tijdloos en rustig te houden.

Naast deze zachte kleuren kunt u nog veel meer zachte kleuren met elkaar combineren. Denk aan licht groen, blauw, roze of paars. Ook wel de pasteltinten genoemd.

Voor een ontspannen gevoel dit jaar zal het zeker niet aan de kleuren liggen!