Schaaltje bananenbrood met havervlokken

Laten we januari gezond beginnen met een lekker recept; Bananenbrood met havervlokken. 

20 min. bereidingstijd
Voedingswaarde per portie: Calorieën ca. 503 / eiwit 14g / koolhydraten 63g / vet 21g

Ingrediënten (1 portie)

• 1 rijpe banaan (in partjes)
• 60 g havervlokken
• 2 el walnoten
• 200 ml melk
• 75 ml water
• 1 snufje zout
• 1½ el ahornsiroop
• ½ tl gemalen kaneel
0,125 tl gemalen nootmuskaat
• ½ tl vanille-extract
• rozijnen om te garneren
• honing om te garneren

Verder heeft u nodig:
kleine pan, kooklepel, kleine pot, snijplank, mes en schaal

1. Rooster als eerst de walnoten en bewaar deze in een schaalje op het aanrecht.
2. Doe de helft van de banaan in een kleine pan en druk de banaan met een kooklepel plat.
3. Voeg melk, water, snufje zout, ahornsiroop, kaneel en nootmuskaat toe en breng dit op middelgroot vuur zachtjes aan het koken.
4. Roer de havervlokken erdoor en laat dit ca. 1 - 2 min. zachtjes koken. Blijf hierbij steeds roeren.
5. Neem de porridge van het vuur, roer het vanille-extract erdoor en doe dit in een serveerschaal. Villeroy & Boch hebben prachtige schalen van diverse formaten om hiervoor te gebruiken.
6. Snijd de rest van de banaan in schijfjes en garneer de porridge met geroosterde walnoten en rozijnen.
Desgewenst met honing besprenkeld.

Ieder gerecht ziet er smakelijker en mooier uit en is leuker om uit te delen als zij mooi geserveerd worden. U kunt anderen of uzelf dit gezonde schaaltje bananenbrood met havervlokken serveren in één van onze mooie Villeroy & Boch, Iittala, Arzberg, Alessi, Wedgwood, Rosendahl of Royal Doulton schalen.

Bekijk ons ruime schalen-aanbod hier.