Courgette lasagne met spinazie en zalm

Wij hebben weer een nieuw recept voor je klaar staan in samenwerking met Buuf & Buuf. Dit keer een koolhydraatarm gerecht. Een heerlijke lasagne van courgette met spinazie en zalm. Klinkt dat niet lekker? Laten we snel beginnen

bestekhoofdgerecht •4 personen •   +/- 60 minuten •   koolhydraatarm

Wat hebben we nodig voor deze koolhydraatarme courgette lasagne?

-2 rode uien, fijngesnipperd
-3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 450 gr verse spinazie of diepvries
- 250 gr ricotta(1 bakje)
-1 courgette
-300 gr zalmfilet
-1 gele paprika, in ringen
- 4 grote tomaten, in plakjes
-1 bol (buffel)mozzarella, in plakjes
-geraspte kaas, belegen of pittig
- 2 tl Italiaanse kruiden
-zout & peper
-olijfolie

----------------------------
-ovenschaal, bijvoorbeeld de lasagneschaal van Villeroy & Boch (klik hier
-kaasschaaf/ mandoline (klik hier)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
  2. Wok de verse spinazie in een wokpan en bak het totdat alles is geslonken. Heb je diepvriesspinazie? Doe dit dan in een pannetje en laat het rustig ontdooien en warm worden.
    Als het klaar is duw je het vocht er in een vergiet uit en doe dit in een grote kom.
  3. Eerst even alle groente snijden, dan hebben we dat maar alvast gedaan ;).  Snipper de uien fijn, hak de knoflook fijn en bak ze in de pan totdat de ui glazig is. Doe dit bij de spinazie in de kom. Voeg nu ook de ricotta  en de Italiaanse kruiden toe.
  4. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes, paprika in ringen en de courgette in plakken. Was de courgette en snijd van de courgette de boven- en onderkant af en schaaf de courgette in lange dunne plakken. Dit kan met een kaasschaaf of een mandoline. Leg de plakken even op een keukenrol zodat het papier het vocht op kan nemen.
  5. Optioneel: Grill de plakken courgette even kort in de grillpan. Als je deze niet hebt kun je ook een gewone pan gebruiken. Leg ze daarna even op een bord.
  6. Bak nu de zalmfilet gaar in een pan. Als de zalmfilet gaar is dan doe je het in een apart schaaltje of bord en maak je er kleine stukjes van. Doe dit vervolgens in de kom met het spinaziemengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Nu ga je de ovenschaal vullen. Begin met een laag courgetteplakken, gevolgd door een laag saus (niet te dik). Doe dit totdat alles op is en eindig met saus bovenop. Verdeel de paprika, tomaat en mozzarella op een speelse manier op het geheel en strooi als laatste nog wat lekkere geraspte kaas erover.
  8. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 30 a 40 minuten in een voorverwarmde oven. Als de mozzarella bruin begint te kleuren is de ovenschotel goed. De tijd is echt per oven verschillend, dus even vanaf 30 minuten in de gaten houden.

Klaar is je koolhydraatarme courgette lasagne zalm en spinazie. 

Tip! Dien de lasagne op, op de mooie lasagneborden van Villeroy en Boch, klik hier of gebruik de handige lasagne schep (klik hier)!

 

Met dank aan BuufenBuuf