Moederdag bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit

Verras je moeder met een heerlijk ontbijtje op Moederdag. Niets is dan lekkerder dan een homemade hapje. Dit bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit is ideaal. Makkelijk te maken, weinig ingrediënten nodig, en supersnel klaar! Je kunt het ook naar eigen smaak aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld ook chocoladepasta gebruiken, alleen jam of ander fruit. Dit hapje kun je natuurlijk ook maken voor een lekkere brunch bij oma of om je vrouw of zus, tante etc. te verwennen. 

 

bestekkoekjes  •   25 minuten •  Holland


Wat hebben we nodig voor dit bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit?

- 6 plakjes bladerdeeg
- 6 flinke tl roomkaas
- 6 flinke tl jam naar keuze 
- vers fruit naar keuze (in dit recept aardbei en blauwe bes)
- 1 losgeklopt ei
- suiker
- optioneel: sprinkles/poedersuiker

 

  1. Laten we beginnen met alvast het bladerdeeg uit de vriezer te halen en te laten ontdooien.
  2. Verwarm de oven  voor op 180 graden.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het bladerdeeg erop.
  4. Snijd nu het bladerdeeg vanaf de hoeken in. Niet helemaal doorsnijden, want in het midden komen de ingrediënten.
  5.  bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit bladerdeeghapje met roomkaas, jam en vers fruit
  6. Schep nu een goede volle theelepel roomkaas in het midden en daarop een lepel jam en wat fruit.
  7. Vouw nu de hoeken om en om naar het midden. Zo krijg je uiteindelijk een molenvormpje.
  8. Herhaal dit bij alle plakjes
  9. Als je alles gevouwen hebt, smeer je het deeg in met het losgeklopte ei.
  10. Daarna bestrooi je het met een beetje suiker of sprinkles. Allebei mag ook ;).
  11. Zet ze voor 12 tot 15 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Blijf er wel bij, want elke oven is weer anders qua baktijd!

Eet smakelijk!

Dien deze heerlijke bladerdeeghapjes dan op, op een mooi bord met dienblad. Zo breng je je ontbijtje gemakkelijk bij je moeder op bed.

 

P.s) vergeet ook niet even te kijken bij ons cadeautips!

 

Wil je meer lekkere recepten? Bekijk dan snel de blog van Buuf & Buuf.