Vegetarische hummus met sesam en granaatappel

Weg met de kruidenboter op je broodje! Ga voor heerlijke homemade hummus.

Tijdens het BBQ-en een lekker broodje? Dan is deze hummus met sesam en granaatappel een echte aanrader. 
U kunt deze hummus heel eenvoudig maken en past perfect bij het Ultimate BBQ servies van Villeroy & Boch. 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

• 1 blik kikkererwten 425 ml (240 g droog gewicht) 
• 1 citroen 
• 1 teentje knoflook 
• 50 ml groentebouillon 
• 1-2 el sesampasta (tahin) 
• 50-70 ml olijfolie • zout 
• versgemalen peper 
• 1 snuifje komijn 
• 1 snufje gemalen koriander 
• 2 eetlepels sesamolie 
• 1 granaatappel

Bekijk hier het Artesano Original servies van Villeroy & Boch


Zo maakt u deze heerlijke hummus in 10 stappen:

1. Pak het blik met kikkererwten. Laat het vocht eruit lopen.
2. Was de citroen, dep deze droog en veeg de schil schoon. 
3. Halveer de citroen en gebruik de helft van het citroensap voor de hummus voor stap 7.
4. Pel en snipper de knoflook. 
5. Pureer de kikkererwten en knoflook fijn. 
6. Voeg sesampasta en olijfolie toe en roer goed door elkaar heen. 
7. Maak op smaak met met zout, peper, komijn, koriander en citroensap.
8. Halveer de granaatappel,
 tik op de granaatappel zodat de zaadjes uit de schelp vallen. Gebruik hiervoor een houten lepel. 
9. Neem een lekker sneetje brood. 
10. Smeer de hummus over het broodje en garneer met de granaatappelzaden, sesamzaad en wat peper.

 

Eet smakelijk!