Broodje Pulled Pork

Bent u een echte BBQ-liefhebber? Dan mag u het broodje Pulled Pork niet missen. Dit gerechtje kost even wat tijd, maar daar krijgt u dan ook iets heerlijks voor terug. 

Tip: een heerlijk gerecht voor Vaderdag!
Ideaal met de BBQ Passion lijn van Villeroy & Boch.

Ingrediënten

Bereidingstijd: ca. 10-14 uur 
2 kg varkensnek
Broodjes
Koolsalade

Rub (kruidenmengsel om in te wrijven)

• 2 EL zout
• 1 EL bruine suiker
• 1 EL paprikapoeder
• 1 TL kerriepoeder
• 1 TL komijn
• 1 TL korianderzaad
• 1 TL zwarte peper
• Elk 1 takje tijm, rozemarijn, marjolein 
• 3 EL mosterd

Saus (kookvocht)

• 200 ml witte wijn
• 200 ml appelsap
• 50 ml whisky
• 50 ml ahornsiroop
• Vershoudfolie
• 1 aluminium schaal 
• Aluminiumfolie

 

 

Zo maakt u Pulled Pork

1. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak ze fijn. Alle andere ingrediënten in een vijzel fijnmalen.
2. Wrijf het vlees in met mosterd en breng het op smaak met de rub. Wikkel het gemarineerde vlees in vershoudfolie en zet het minimaal 12 uur in de koelkast.
3. Verwarm de smoker voor op 100-130 graden. Haal de varkensnek uit de folie en steek de vleesthermometer er in het midden in.
4. Doe witte wijn, appelsap, whisky en ahornsiroop in de aluminium schaal. Leg het vlees erbij. Zet de schaal met het vlees in de smoker. Wanneer de thermometer een temperatuur van ca. 70-75 graden heeft bereikt, giet u de vloeistof uit de aluminium schaal erover. Herhaal deze procedure één keer per uur. Bij een kerntemperatuur van 90 graden is het vlees gereed.
5. Haal het vlees eruit, doe het in aluminiumfolie en laat het nog een half uur rusten. Trek het vlees vervolgens met een vork uit elkaar en meng het met het braadsap uit de aluminium schaal.|
6. Snijd de broodjes open. Verdeel wat koolsalade over de broodjes en de Pulled Pork. Serveer uit op de hamburgerborden uit de BBQ Passion lijn van Villeroy & Boch.

 

Eet smakelijk! 

 

Bekijk hier de BBQ Passion lijn van Villeroy & Boch voor nog meer BBQ servies.