BBQ met Villeroy & Boch

Tomahawk Steak met laurier en kaneel 

De Ultimate BBQ lijn van Villeroy & Boch heeft een enorm assortiment voor mooi servies tijdens een heerlijke BBQ. Het design in klassiek wit porselein en rustiek, generfd hout past perfect bij een barbecue. De collectie omvat klassieke steakborden in 3 maten met praktische kommetjes voor sausjes, dips of bijgerechtjes, en 2 serveerschalen met spiesfunctie en richels voor de lekkerste grillgerechten. Het hoogwaardige porselein houdt warmte vast, zodat vlees en vis langer vers en mals blijven. Ook zijn er een dessertbord en een handig, slim ontworpen worstbord – ideaal om staand te eten. De voor een echte barbecue zo belangrijke kruiden en sausjes zet u stijlvol op tafel in bijpassende dip- en kruidenkommetjes in een etagère.

In dit heerlijke recept ziet u hoe mooi u uw stukje vlees kunt opdienen op het Villeroy & Boch Ultimate BBQ servies.

VOOR 4 PERSONEN

• 16 medium zilveruitjes
• 3 eetlepels olijfolie
• Zee zout  
• 150 g bruine suiker
• 1 teentje knoflook
• 1 steranijs
• schil van een citroen
• 1 theelepel venkelzaad
• 1 takje rozemarijn
• 300 ml rode wijn (droog)
• 150 g boter
• 3 lange pepers
• 1 theelepel zwarte peper
• 1 theelepel rode peper
• 1 theelepel jeneverbessen
• 2 eetlepels plantaardige olie
• 4 tomahawk steaks (ongeveer 3 cm dik)
• 4 stokken kaneel
• 2 stengels verse laurierblaadjes
• Vers geraspte mierikswortel zoals gewenst

 

1. Meng de zilveruitjes met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout door elkaar en wikkel in aluminiumfolie.

2. Plaats op een warme grill het aluminiumfolie pakketje en verwarm voor ongeveer 15 minuten.

3. Karameliseer de suiker in een pan. Voeg het geplette teentje knoflook, steranijs, citroenschil, venkelzaad, en rozemarijn toe. Blus het geheel met rode wijn en laat op laag vuur koken tot een siroop.

4. Roer tot slot de in blokjes gesneden boter beetje voor beetje toe. Roer tot de saus glanzend en romig is.

5. Breng op smaak met zout en voeg de gekookte, gepelde zilveruitjes nu toe. Roer goed om en dek af met folie.

6. Maal de lange pepers, zwarte peper, rode pepper en jeneverbessen grof in een vijzel.

7. Bestrijk de grill met olie en grill de steaksfor ongeveer 4 tot 5 minuten aan elke kant.

8. Wikkel de gebakken steak, samen met het grof gemalen kaneel, de freshbay bladeren, en de rest van de olijfolie in aluminiumfolie en laat rusten op een warme plek voor twee minuten.

9. Serveer uw steak op een Villeroy & Boch BBQ bord en dien op samen met de kaneel, laurierblad, vers geraspte mierikswortel en de warme rode wijn met uien. Maak eventueel op smaak met nog wat zeezout.

 

Eet smakelijk!

Benieuwd naar het BBQ servies van Villeroy & Boch? Bekijk het hier.

 

Bron: Villeroy & Boch