10x handige keukenhulpjes

Bent u ook graag in de keuken heerlijk aan het koken of bakken? Om uw gerechten goed op tafel te krijgen en de heerlijkste baksel te maken, zijn bepaalde keukenhulpjes echt onmisbaar! Bij Marlie & Felice kunt u er vele vinden. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet in een handige top 10.

 

Als eerste hebben wij GEFU Violino Mandoline. Heeft u de snijtechnieken niet helemaal onder controle? Dat is geen probleem met de mandoline. In een handomdraai snijd u uw groente en fruit in diverse stijlen. De mandoline beschikt over antislipvoetjes voor stabiliteit, een restanthouder en een opbergdoos voor de snijbladen. 

De Mandlone kost €85,95 Bekijk de Mandoline hier online

 

Er is niets lekkerder dan verse kruiden aan uw gerecht toevoegen. Dat kan heel eenvoudig met de kruidenschaar. Een van onze favoriete keukenhulpjes. De Gefu kruidenschaar knipt de gewenste kruiden direct in gelijke kleine stukjes. Met het reinigingskammetje maakt u de schaar eenvoudig schoon.

De kruidenschaar kost €14,95. Bekijk de schaar hier online.

 

Lekkere verse citroensap persen? Dan mag de citruspers van Eva Solo niet ontbreken in uw keuken. De pers ligt prettig in de hand door het ruwe oppervlak en is heel geschikt voor het persen van kleinere hoeveelheden citroenen, limoenen of sinaasappels. Door de inkepingen aan de binnenzijde, blijven bij het schenken van het sap eventuele pitjes achter in de pers. 

De citruspers kost €23,95. Bekijk de citruspers hier online

Zelf een kruidenpasta maken? Of een lekkere pesto? Dan kunt u wel een vijzel gebruiken. Deze massief granieten vijzel met stamper komt uit de Jamie Oliver collectie. U maakt er gemakkelijk tapenades, pesto en kruidenboter mee met verse kruiden en specerijen.

De vijzel kost €25,95. Bekijk de vijzel hier online.

Wilt u er zeker van zijn dat uw groente, aardappelen of eieren de exacte tijd koken? Dan is deze vrolijke kookwekker een uitkomst. De kookwekker komt uit de, door Michael Graves voor Alessi in 1985 ontworpen, serie keukenaccessoires die zich kenmerkt door een vrolijke en haast Art-Deco kleur- en vormgebruik. 

De kookwekker kost €31,-. Bekijk de kookwekker hier online.

Bakt u graag de perfecte hamburger? Dan is deze hamburgerpers een heel fijn keukenhulpje. Doe de gewenste hoeveelheid gehakt in de roestvrijstalen houder en pers de hamburger in vorm. Bak de hamburger vervolgens in de (grill)pan of grill op de barbecue.

De hamburgerpers kost €18,95. Bekijk de hamburgerpers hier online.

Momenteel is van groente pasta maken een hit. Denk aan courgette of wortel. Eenvoudig zelf uw pasta maken? Dat kan met de Spirelli van Gefu. Met de spiraalsnijder maakt u in een handomdraai mooie slierten van alle soorten groentes. De Spirelli kan 2 verschillende diktes snijden. De combinatie van hoogwaardig kunststof en roestvrij staal zorgt voor een eenvoudige reiniging.

De spirelli kost € 19,95. Bekijk de spirelli hier online.

 Kant en klare dressings zijn verleden tijd met deze dressing mixer. Met behulp van de maataanduidingen op de fles vult u deze eenvoudig met de juiste hoeveelheden ingrediënten, even mixen en uw homemade dressing is klaar. De dressing schenkt u zonder te morsen over uw salade. Overgebleven dressing bewaart u luchtdicht in de fles.

De dressing mixer kost €19,95. Bekijk de dressing mixer hier online.

Deze handige serveerschaal van Villeroy & Boch is ook als vergiet te gebruiken. Door het siliconen naar beneden te klappen, kunt u de schaal gebruiken als vergiet om bijvoorbeeld uw pasta af te gieten. Vervolgens klapt u de siliconen band weer omhoog en heeft u een mooie serveerschaal. In de schaal blijft uw paste lekker warm.

De serveerschaal/vergiet kost €48,90. Bekijk de serveerschaal/vergiet hier online.

Bent u een echte thuiskok? Heeft u graag alles perfect op het bord? Dan zijn deze Dresseerringen het perfecte keukenhulpje. Maak de mooiste creaties met uw eten. Met de aanduwer en hendel duwt u de etenswaren in het juiste formaat ring. Vervolgens verwijderd u de ring en is uw gerecht klaar om verder opgemaakt of geserveerd te worden!

De Formidable Dresseerringen, set 10-delig kosten €32,95. Bekijk de dresseerringen hier online.

 

Bent u benieuwd naar meer keukenhulpjes? Bekijk dan hier onze keukengerei artikelen met o.a messen, snijplanken, kookboekstandaards en keukenrolhouders : Keukengerei.